Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.
Op dit moment ben ik met zwangerschapsverlof.
Het atelier is daarom beperkt geopend. Je bent van harte welkom op donderdag en vrijdag van 10-17uur.
Sieraden worden nog steeds verstuurd, maar de verzendtijd is wat langer.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur gerust een mailtje naar info@annorapoppe.com

Maatwerk

Hoelang duurt het om mijn sieraad te laten ontwerpen en maken?

Het laten maken van een nieuw sieraad duurt ongeveer tussen de 4-8 weken. Dit hangt ook af van de complexiteit en de uitvoering bij dit sieraad.

Waarom moet ik de helft aanbetalen?

Voor de sieraden moet ik dure materialen inkopen, dit kan ik niet voor iedereen voorschieten.

Zijn alle sieraden handgemaakt?

Alle sieraden zijn handgemaakt.
Het enige wat niet handgemaakt is zijn de zilver en goud kettinkjes. Deze worden ingekocht bij de groothandel en zijn van gerecycled goud of zilver. Er zijn op dit moment gesprekken om ook Fairmined kettinkjes te kunnen leveren. Tot die tijd kies ik het meest duurzame alternatief.

Onderhoud

Hoe zorg ik ervoor dat mijn sieraden mooi blijven?

Zilver verkleurd als het in contact komt met zwavel of zuurstof. Dit natuurlijke proces heet oxideren en daardoor slaat het zilver wat donkerder uit. Je kunt het zilver schoonmaken met een zachte poetsdoek. Uiteraard kun je de sieraden ook langs brengen, zie punt hieronder.

Mag ik mijn sieraden langsbrengen om ze schoon te laten maken?

Sieraden die je bij mij gekocht hebt mag je langsbrengen om schoon te laten maken. Wil je de sieraden die je niet bij mij in het atelier gekocht hebt ook laten schoonmaken? Dat kan natuurlijk ook, ik vraag hier wel een kleine bijdrage voor.

Mijn advies is om minimaal 1x per jaar langs te komen om de sieraden schoon te laten maken. Ik controleer dan ook meteen de sieraden op slijtage. Heb je een ring met edelstenen? Kom dan 1x per jaar langs om de zettingen te laten controleren.

Afspraken

Ik heb een afspraak gemaakt, en nu?

1. Wat fijn dat je een afspraak gemaakt hebt! Tijdens onze eerste afspraak bespreken we al jouw wensen ideeën en mogelijkheden. 

Je kunt een bestaand ontwerp uit de collectie kiezen of een variatie hierop die we helemaal aanpassen naar jouw wensen. Of kies voor een persoonlijk en compleet nieuw ontwerp.

2. Als we het ontwerp gekozen hebben ontvang je een offerte op basis van dit ontwerp. Als je hiermee akkoord gaat ontvang je een factuur voor de aanbetaling van het sieraad. Dit is 50% van het totaalbedrag.

3. Nadat ik de aanbetaling ontvangen heb bestel ik het materiaal. Levertijd van het sieraad zit tussen de 4-8 weken. 

Indien nodig maak ik eerst een proefmodel in zilver. Eventuele kleine wijzigingen kunnen op dat moment nog besproken en doorgevoerd worden.

4. Je sieraad is klaar! Je krijgt een berichtje als het sieraad opgehaald kan worden. Ik pak het altijd graag voor je in!

Duurzaamheid

Waar komt het goud vandaan?

Het goud dat ik in de sieraden gebruik komt uit mijnen in Peru en Colombia. Daarnaast kan ik ook jouw eigen dierbare goud omsmelten.

Waar komen de diamanten vandaan?

Voor diamanten gebruik ik gerecupereerde diamanten.  Oftewel: Pre-loved diamanten. Dit zijn diamanten die uit oude sieraden worden gehaald. Ze worden schoongemaakt en gecontroleerd. Is de staat van de diamanten nog goed, dan gebruik ik deze in de nieuwe sieraden. Een duurzaam alternatief en ook zo’n 25% goedkoper dan nieuwe diamanten. Beter dus voor het milieu en voor je portemonnee!

Wat doe je nog meer aan duurzaamheid?

Ik doe mijn best om alles zo duurzaam mogelijk aan te pakken. Zo plant ik voor elk verkocht item een boom en koop ik bewust mijn grondstoffen in. Ook de verpakkingen zijn zo duurzaam mogelijk. 

Tijdens het goudsmeden maak ik ook gebruik van chemicaliën. Voor sommige van deze chemische middelen heb ik een natuurlijk alternatief gevonden, voor andere middelen is dit helaas niet mogelijk. Wel zorg ik ervoor dat deze middelen op de juiste manier afgevoerd worden.

Verzending en retourneren

Wanneer wordt mijn sieraad geleverd?

Online bestellingen die op voorraad zijn worden binnen 2-3 werkdagen verstuurd. Is jouw sieraad maatwerk? In dat geval hebben we contact over de te verwachten wachttijd, hou rekening met 4-8 weken.

Ik heb een sieraad cadeau gegeven, kan het nog geruild worden?

Is het sieraad echt niet naar je smaak dan kan het natuurlijk geretourneerd worden. Voorwaarde hiervoor is dat het sieraad in nette ongedragen staat is. Je kunt een nieuw sieraad uitkiezen of je ontvangt een tegoedbon. Het is helaas niet mogelijk om geld terug te krijgen.

Tip: neem de gever van het cadeau mee om samen iets uit te zoeken wat wel in de smaak valt.

Hoe wordt het pakketje verzonden?

Bij het verzenden hou ik er rekening mee dat het om waardevolle producten gaat. De sieraden worden verzekerd verzonden. Zodra het pakketje verstuurd is, ontvang je per mail een berichtje.