Duurzaamheid

Ik geloof in een wereld waar we in liefde naar elkaar en de natuur omkijken
 
Daarom kies ik voor Fairmined goud en zilver.
Door Fairmined goud en zilver te gebruiken krijgen de mijnwerkers een eerlijke prijs voor hun goud. Daarnaast ontvangen ze een premium van 4000-6000 usd per kilo goud. Dit geld wordt gebruikt om de situaties in de mijnen te verbeteren, om scholen te bouwen, voor kinderopvang en projecten voor de hele gemeenschap rondom deze kleinschalige mijnen.
Fairmined zorgt voor verbinding tussen de mooie betekenis van sieraden en de bron waar het vandaan komt.
Fairmined is een label van ‘the Alliance for responsible mining’. Kijk op www.fairmined.org voor meer informatie over Fairmined.

  
En de edelstenen dan?
Tijdens mijn studies heb ik heel veel edelstenen verzameld. Van deze edelstenen weet ik niet waar ze vandaan komen en onder welke omstandigheden ze uit de mijnen gehaald zijn. Het is natuurlijk jammer om deze stenen niet te gebruiken, daarom gebruik ik deze edelstenen tot ze op zijn.
Ondertussen ben ik op zoek naar verantwoorde edelstenen en heb ik al veel mooie adressen kunnen vinden die geslepen stenen aanbieden waarvan de herkomst en handel transparant is.
De zoektocht naar verantwoorde ongeslepen edelstenen is moeilijk, maar ook daarmee kom ik steeds een stapje verder. Langzaam, maar uiteindelijk zal het lukken!
    
Studio
Een goudsmid maakt veel gebruik van chemicaliën. Ze zijn noodzakelijk voor het solderen of om sieraden schoon te maken, maar ze zijn slecht voor het milieu.
Deze chemicaliën probeer ik te vervangen door middelen die wel goed zijn voor het milieu en voor mijzelf. Er zijn weinig alternatieven en daarom blijft dit een ‘ongoing process’.