Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. Wij raden je aan over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

'Je hebt altijd een keus. Kies bewust.'

Annora Poppe

Over mij

Opgegroeid op een biologisch akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder had ik altijd weet van een stukje duurzaamheid en de impact van keuzes. Toch was het pas tijdens mijn studie in Duitsland dat ik mij hier bewust van werd.

Tot bijna aan het einde van de middelbare school was ik ervan overtuigd dat ik naar het conservatorium zou gaan. Tot ik achter het bestaan van de opleiding tot goudsmid kwam.
Na mijn opleiding tot goudsmid in Schoonhoven ben ik verder gaan studeren in Idar-Oberstein, Duitsland. Hier heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld en heb ik edelstenen leren slijpen. De beste keus ooit!

Tijdens deze laatste studie kwam ik tot de ontdekking dat de boerderij en de omgeving waar ik opgegroeid ben, mijn grote inspiratiebron is. Niet letterlijk de vormen, maar wel het werken met de natuur, met respect voor haar kracht en schoonheid. Dit zie je ook terug in mijn keuze voor materialen en hoe ik met de materialen om ga.

Ik kwam ook tot de conclusie dat ik mijn talenten in mag zetten om de wereld een stukje mooier  te maken. Door bewust alleen maar eerlijke materialen te kiezen en mijzelf hierin te blijven ontwikkelen.

Ik vind het heerlijk om een stuk te gaan wandelen, schilderen of om buiten te gaan sporten, maar het slijpen van edelstenen is mijn vorm van meditatie!

Mijn doel

Een eerlijke wereld, waar we in liefde naar elkaar en de natuur omkijken. En door het maken van mooie sieraden, komen we een stukje dichter bij dat doel. 

Ik ben gericht op het hele proces van de sieraden, zodat het zo ethisch, transparant en traceerbaar mogelijk is. Dit proces begint bij de kern, namelijk bij de mijnwerkers die het goud, het zilver of de edelstenen onder goede omstandigheden uit de mijnen halen en hier een eerlijke prijs voor ontvangen.

Je wilt je niet schuldig maken aan het financieren van gewelddadige conflicten of het vernietigen van het milieu. Jouw sieraad maakt deel uit van iets groters; het heeft een positieve betekenis voor degenen die het dragen en maken. 

Zo word je elke keer als je een sieraad van Annora draagt, herinnerd aan de positieve impact die je keuze heeft op deze wereld. Een verhaal dat verder gaat dan het sieraad.