Annora

Stel je eens voor: 

Een eerlijke wereld, waar we in liefde naar elkaar en de natuur omkijken.

En door het maken van mooie sieraden, komen we een stukje dichter bij dat doel. 

Ik ben gericht op het hele proces van de sieraden, zodat het zo ethisch, transparant en traceerbaar mogelijk is. Dit proces begint bij de kern, namelijk bij de mijnwerkers die het goud, het zilver of de edelstenen onder goede omstandigheden uit de mijnen halen en hier een eerlijke prijs voor ontvangen.

Je wilt je niet schuldig maken aan het financieren van gewelddadige conflicten of het vernietigen van het milieu.

Jouw sieraad maakt deel uit van iets groters; het heeft een positieve betekenis voor degenen die het dragen en maken. 

Zo word je elke keer als je een sieraad van Annora draagt, herinnerd aan de positieve impact die je keuze heeft op deze wereld.

Een verhaal dat verder gaat dan het sieraad.

 Je hebt altijd een keus. Kies bewust.

Bekijk hier de collectie 

 

Meer over mij:

Ik ben opgegroeid op een biologische boerderij in de Noordoostpolder.

De boerderij en de omgeving zijn mijn grote inspiratiebron. Niet letterlijk de vormen, maar wel het werken met de natuur, met respect voor haar kracht en schoonheid.
Dit zie je ook terug in mijn keuze voor materialen en hoe ik met de materialen om ga.

Tot bijna het einde van de middelbare school was ik ervan overtuigd dat ik naar het conservatorium wilde. Totdat ik achter het bestaan van de opleiding tot goudsmid kwam.

Na mijn opleiding tot goudsmid in Schoonhoven ben ik verder gaan studeren in Idar-Oberstein, Duitsland. Hier heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld en heb ik edelstenen leren slijpen. Beste keus ooit!

Tijdens mijn studie in Duitsland ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn talenten in wil zetten om de wereld een beetje mooier te maken. Voor zover mogelijk wil ik alleen materialen gebruiken waarvan de herkomst duidelijk is.

Ik vind het heerlijk om een stuk te gaan wandelen, te schilderen of te sporten, maar het slijpen van edelstenen is mijn vorm van meditatie.